10 tips om schoon te maken als een pro

05 Oct Door Woonaccentrotterdam.nl

Het is eindelijk lente, wat betekent dat het bijna tijd is om schoon te maken! Maar voordat u alles schoon gaat schrobben, moet u deze 10 schoonmaaktips lezen die uw werk een fluitje van een cent zullen maken. Van het schoonhouden van je aanrechtblad en oppervlak tot het wekelijks schoonmaken van vensterbanken en schermen, met deze eenvoudige tips wordt je huis schoner dan ooit tevoren. Dus trek je schoonmaakhandschoenen aan, stof die bezems en dweilen af ​​en bereid je voor op een serieuze schoonmaakbeurt!

Organiseer al uw schoonmaakbenodigdheden op één plek

Schoonmaken kan een vervelende en tijdrovende taak zijn, maar het kan een stuk eenvoudiger worden gemaakt met een paar eenvoudige tips. Gebruik bijvoorbeeld producten waarvan bewezen is dat ze effectief zijn - het is niet nodig om iets nieuws te proberen als iets al werkt. Schoon als je gaat - wacht niet tot alles vlekkeloos is voordat je naar de volgende kamer gaat. En tot slot, houd je schoonmaakspullen georganiseerd, zodat alles gemakkelijk te vinden is. Met een beetje moeite kan schoonmaken een stuk minder hoofdpijn zijn - en wie houdt er niet van een schoon huis?

Maak uw aanrechtblad en oppervlak regelmatig schoon

Het schoonmaken van uw keuken is een wekelijks karwei dat moet worden gedaan om een ​​schone en gezonde omgeving te garanderen. Volg deze eenvoudige tips om werkbladen en oppervlakken effectief te reinigen: 1) gebruik een vochtige doek om voedsel of gemorst voedsel te verwijderen en droog het oppervlak vervolgens snel; 2) veeg en stofzuig vaak om vuil, stof, haar en ander vuil te verwijderen; 3) organiseer je met een opbergsysteem voor kasten en lades; 4) vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën - deze zullen na verloop van tijd uw kasten en oppervlakken beschadigen; 5) reinig uw aanrechtblad en oppervlak regelmatig met een zachte reiniger om het er schoon en fris uit te laten zien; 6) zorg ervoor dat alle schoonmaakspullen die je nodig hebt altijd binnen handbereik zijn; 7) houd uw apparaten en keukengerei schoon door ze in de vaatwasser op het hoogste rek te plaatsen. Nu ben je klaar om te beginnen met schoonmaken als een professional!

Maak wekelijks je vensterbanken, horren en deuren schoon.

Schoonmaken was nog nooit zo makkelijk - of zo leuk! Uw vensterbanken, schermen en deuren schoon houden is een eenvoudige en gemakkelijke manier om uw huis schoon en netjes te houden. Zorg ervoor dat u ze elke week schoonmaakt en gebruik een veilige reiniger op delicate oppervlakken zoals glas, metaal en porselein. Gebruik voor brillen een speciale doek die vet en vingerafdrukken verwijdert zonder watervlekken of agressieve chemicaliën achter te laten. En last but not least, houd je schoonmaakspullen bij de hand - je weet nooit wanneer je ze nodig hebt!

Tips

Het schoonmaken van een huis is nooit gemakkelijk, maar met de juiste tips en trucs kan het een stuk minder gedoe en een stuk leuker zijn. Hier zijn 10 schoonmaaktips die u zullen helpen om schoner te worden als een pro:

1. Magnetron uw doeken en sponzen

Een gemakkelijke manier om tijd en energie te besparen tijdens het schoonmaken is door het schoonmaken in de magnetron. Door deze methode te gebruiken, vermijdt u de noodzaak om oppervlakken meerdere keren te drogen en schoon te maken, wat kan leiden tot ophoping. Door af te wisselen tussen wassen met een vochtige doek en tweewekelijkse schoonmaakbeurten in plaats van dagelijks, kun je je huis bovendien langer schoon houden zonder er al te veel tijd aan te besteden.

2. Maak je glas en spiegels schoon met azijn en krantenpapier

Huis schoonmaken is niet eenvoudig - maar het is een stuk makkelijker als je je glas en spiegels schoonmaakt met azijn en krantenpapier. Door de azijn een paar minuten te laten staan, breekt het vuil af, terwijl natte kranten het opruimen gemakkelijker maken. En als u elke keer dat u uw huis schoonmaakt deze eenvoudige tips opvolgt, zien glas en spiegels er altijd op hun best uit!

3. Gebruik prothesetabletten om uw koffie- of theepot schoon te maken

Uw huis schoon houden is een ontmoedigende taak, maar met enkele eenvoudige stappen en de hulp van prothesetabletten kan dit binnenkort werkelijkheid voor u worden! 1. Volg deze schoonmaaktips om aan de slag te gaan. In een mum van tijd ben je in staat om de meeste vlekken en vuil aan te pakken! 2. Kunstgebittabletten zijn perfect voor moeilijk bereikbare plaatsen - zoals achter de kranen of in apparaten. Gewoon erop spuiten en wegvegen! 3. Voor hardnekkige vlekken of stukjes die niet willen wijken met alleen water, voeg een beetje zuiveringszout toe aan de mix - laat het zijn magie werken totdat alles vlekvrij is! 4. Vergeet regelmatig afwassen niet - zorg er gewoon voor dat u prothesetabletten gebruikt bij het afwassen, zodat ze er elke keer weer sprankelend schoon uitkomen!

4. Maak je douchekop en kranen schoon met azijn en een plastic zak

Je douchekop en kranen schoonmaken met azijn is een snelle, gemakkelijke manier om ze schoon en vrij van zeepresten te houden. Vul eenvoudig een plastic zak met azijn en zet deze vast met een rubberen band. Wrijf de azijn rond de onderdelen die je wilt schoonmaken en spoel ze goed af met water. Denk eraan om dit elke keer te doen als je gaat douchen! Azijn is ook geweldig voor het reinigen van andere oppervlakken zoals glazen ramen of werkbladen.

5. Gebruik tennisballen om uw dekbedden wit te wassen en slijtage van uw vloer te verwijderen

Houd uw huis netjes en schoon met deze eenvoudige tips: 1. Was dekbedden met tennisballen om slijtage en vuil te verwijderen. Hierdoor zien ze er op hun best uit en gaan ze langer mee. 2. Gebruik een stofzuiger met een slangbevestiging om de vloeren schoon te maken - hij zal alle haren of vuil van huisdieren opzuigen. 3. Veeg alle kasten en lades af met een vochtige doek voordat je spullen opbergt. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw meubels er als nieuw uitzien, maar verwijdert ook de opeenhoping van bacteriën die geurtjes kunnen veroorzaken! 4 . Net zoals uw auto van tijd tot tijd een goede poetsbeurt nodig heeft, heeft uw huis dat ook! Plan regelmatig schoonmaakdagen in je agenda, zodat alles spik-en-span blijft.

Conclusie

Schoonmaken is een van de belangrijkste taken die je in huis kunt doen. Door deze eenvoudige schoonmaaktips te volgen, kun je in een mum van tijd schoonmaken als een professional. Om nog maar te zwijgen, het zal je huis comfortabeler en ruimer maken! Vergeet niet al je schoonmaakspullen op één plek te bewaren, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt. Bedankt voor het lezen en we hopen dat deze tips je helpen schoon te maken als een professional!