Mooie Scandinavische design hanglampen voor in een modern interieur

14 Jan Door Woonaccentrotterdam.nl

Interieurs met strakke lijnen zijn populair, met name wanneer veel wit wordt gecombineerd met natuurlijk hout. Deze stijl zorgt voor optimale lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Of het nu modern of minimalistisch wordt genoemd, een Scandinavische moderne inrichting straalt licht uit. Om deze frisse en moderne sfeer ook 's avonds te behouden, zijn Scandinavische hanglampen een must-have. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van bijzondere Scandinavische design hanglampen. Laat je inspireren! Veel van deze lampen zijn ontworpen door topontwerpers en zijn betaalbaar.

Scandinavische design hanglampen voor in een modern interieur

Scandinavische design hanglampen zijn een perfecte aanvulling voor een modern interieur. Ze kenmerken zich door eenvoudige en strakke lijnen, vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of glas. Deze hanglampen zijn ontworpen met aandacht voor functionaliteit en esthetiek, waardoor ze perfect zijn voor een moderne en minimalistische inrichting. De lampen zorgen voor een optimale lichtinval en creëren een ruimtelijk gevoel. Scandinavische design hanglampen zijn ook beschikbaar in verschillende maten en stijlen, van klassiek tot modern, en geven een unieke touch aan elk interieur. Bovendien, veel van deze ontwerpen zijn door topontwerpers gemaakt en betaalbaar. Hanglampen scandinavisch design is een uitstekende keuze voor een moderne, stijlvolle inrichting.

Nummer 1: De Octo 4240 Scandinavische lamp van Secto Design

Deze moderne Scandinavische hanglamp is samengesteld uit houten lamellen die een diffuus licht in de kamer verspreiden, creërend een sfeervolle en discrete verlichting. De ronde vorm van de lamp is perfect om de strakke lijnen van een modern interieur te onderbreken. De lamp is beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan jouw interieur.

Nummer 2: De Kwist design hanglamp van Örsjö Belysning

De beroemde ontwerper Jonas Bohlin heeft bij het ontwerpen van deze Scandinavische hanglampen een unieke combinatie gemaakt van rechte hoekige lijnen en krommingen en bolvormige lichtelementen. Deze hanglamp met een Scandinavisch design valt meteen op en met zijn acht armen, kan je het licht heel gericht laten schijnen. De lamp is verkrijgbaar in strak wit en messing, zowel functioneel als decoratief, maakt het een geweldige aanvulling voor elk interieur.

Nummer 3: Vertigo van Petite Friture

Deze Scandinavische hanglamp heeft een imposante omvang met een doorsnede van 140cm, en zelfs een nog grotere variant van 200cm is beschikbaar. Het is een opvallende toevoeging aan je kamer en zorgt voor een statement in jouw interieur. Met zijn elegante lijnen, lijkt het alsof de lamp zweeft. Deze moderne Scandinavische hanglamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, messing, en zelfs in een groene variant voor degenen die op zoek zijn naar een subtiele manier om kleur in hun huis te brengen.

Nummer 4: De Opal Shade moderne design hanglamp van Warm Nordic

Een team van wereldberoemde ontwerpers staat altijd klaar om innovatief Scandinavisch design te creëren. Deze hanglamp is geïnspireerd door een jaren 60 model en voegt hierdoor extra charme toe aan de Scandinavische design. De lamp is beschikbaar in verschillende kleuren, want niet iedereen houdt het bij enkel wit en natuurlijk hout. Ook andere kleuren zoals honinggeel, rustiek rood of pine green worden steeds populairder in Scandinavische interieurs. De opengewerkte structuur van de lampenkap is terug te vinden in andere ontwerpen van dezelfde designer, zoals de Opal Lamella en de Opal Arch.

Nummer 5: De Patera hanglamp van Louis Poulsen

Louis Poulsen, een bedrijf dat al sinds 1874 lampen ontwerpt en produceert, heeft deze Scandinavische hanglamp Paterna ontworpen. Het is een voorbeeld van topkwaliteit Scandinavisch design. De openingen in de lampenkap zijn perfect uitgebalanceerd zodat het licht niet rechtstreeks in de ogen schijnt. Deze lamp is beschikbaar in verschillende kleuren, zoals een egale witte of een opvallende zilveren uitvoering, geeft je de keuze om het perfect aan te passen aan jouw interieur.

Nummer 6: Het Scandinavisch design van de Top Hanglamp van Zero

Deze Scandinavische hanglamp is een voorbeeld van strakke, puur Scandinavisch design. Het architectenbureau Tham & Videgård Hansson heeft zich al gedistinigeerd in de Scandinavische (binnenhuis)architectuur en hun strakke maar krachtige stijl komt duidelijk naar voren in deze prachtige hanglamp. Wat uniek is, deze lamp kan niet alleen horizontaal worden opgehangen, maar kan ook gebogen worden zodat het gericht licht geeft. Als je meerdere exemplaren samen hangt, creëer je een echt kunstwerk.

Nummer 7: De Fisherman design hanglamp van Zero

De internationaal bekende ontwerper Mattias Ståhlbom heeft zich laten inspireren door oude dobbers van vissersnetten voor deze hanglampen die handgemaakt zijn. Deze lampen combineren oud vakmanschap met moderne uitstraling. De naturel kleur van het touw en het witte van de lamp vormen een opvallend contrast. Deze moderne Scandinavische hanglampen zijn groot genoeg om als centraal punt boven de eethoek te hangen of door de kamer verspreidt te worden. Het opaal glas zorgt ervoor dat het licht niet in de ogen schijnt. Met deze lampen creëer je een gezellige sfeer in je Scandinavisch moderne interieur, "Het ordinaire wordt extraordinair".

Nummer 8: De Artichoke 600 lamp van Louis Poulsen

Weer toont deze top designer zijn talent met deze prachtige Scandinavische hanglampen. Deze lampen zijn verkrijgbaar in koper, RVS of wit. De naam van deze hanglamp met Scandinavisch design is uitermate passend gekozen, met 72 blaadjes aan 12 stalen bogen vormen deze lamp. Louis Poulsen houdt zich aan strenge criteria voor zijn lampen, namelijk comfort, functionaliteit en het creëren van een sfeer. Het licht wordt mooi verdeeld in de kamer, en van welke kant je deze Scandinavische hanglamp ook bekijkt, hij brengt een artistieke sfeer in de ruimte.

Je hanglampen in je interieur

Hanglampen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur, ze kunnen namelijk een groot verschil maken in de sfeer van de kamer. Ze zorgen voor verlichting en kunnen ook een decoratief element zijn. Er zijn verschillende soorten hanglampen, van strak en modern tot klassiek en vintage.

Een goede hanglamp kan een grote bijdrage leveren aan de overall look van een kamer. Hanglampen kunnen gebruikt worden als een statement stuk, en kunnen in verschillende stijlen verkrijgbaar zijn, zoals Scandinavische, industriële en retro. Hanglampen kunnen worden gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren, zoals een gezellige eethoek of een rustige leeshoek.

Het is aan te raden om hanglampen te combineren met andere verlichting, zoals tafellampen of wandlampen, om een optimale verlichting te creëren. Bovendien, hanglampen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot groot, waardoor het mogelijk is ze te gebruiken voor verschillende ruimtes.